Hout en Hamer

In dit atelier wordt vooral gewerkt met hout; zeepkisten, kaders, steekwagentjes, valspelletjes, notenkrakers, doosjes, houten speelgoed, kleine meubeltjes,insectenhotel,... Daarbij hebben we ook aandacht voor heel wat meet- en verbindingstechnieken. Zagen, timmeren, (voor)boren, schroeven, lijmen, en dit uiteraard ook met echte machines.  

 

Potlood en Penseel

Kunstenaars kunnen zich hier helemaal uitleven! Alle vormen van schilderen, tekenen en kleuren komen aan bod.  Handletteren, ontwerpen, fantaseren, 3D tekenen, allerhande schildertechnieken en ook verschillende kunststromingen komen hier aan bod. Potloden, houtskool, pandakrijtjes, stoepkrijt, gewone verf, ecoline,... We gebruiken het allemaal.

 

Lasercutten, 3D printen en snijplotten

We beschikken over een lasergraveerder/cutter, twee 3D-printers, en een snijplotters om onder andere stickers te maken. Ook kunnen we met deze plotters flockfolie snijden om textiel te bedrukken. Kinderen leren hier werken met programma's als Tinkercad, Inkscape, Lightburn, SilhouetteStudio,... Ze zetten hier hun eerste stappen in grafisch ontwerpen op de computer.

Groene Vingers

Op onze school hebben we ook een schooltuin. Deze onderhouden vraagt het nodige werk. Onkruid wieden, gras afrijden, harken, bemesten, zaaien, planten, verzorgen, oogsten. De tuinier beleeft hier heel wat plezier!

 

 

Lekkerbekker

De kleine chefs kunnen zich in onze ingerichte keuken volledig laten gaan. Telkens wordt er een ander gerechtje gemaakt, passend in het aangeboden thema. Koken, bakken, dresseren, maar ook afwassen en opkuisen! Koekjes, cakes, poffertjes, hartige gerechten zoals verse pasta, tortilla's, soep,... Alles kan!  Hierbij proberen we ook ingrediënten te gebruiken uit                                                                  onze schooltuin.

 

Podium Plezant

De showbeesten komen hier aan hun trekken. Er worden toneeltjes opgevoerd, soms met een opgelegde situatie, soms vrijblijvend maar steeds in het thema. 
Vaak wordt de toneelkamer ook omgetoverd in een hotel, oerwoud, ziekenhuis,... Ook is het de kamer waar dans en beweging hun plaatsje vinden.

 

Pc Kadee

Dit is onze computerkamer waar heel wat leerrijke ict-middelen worden aangeboden. Zo wordt er gewerkt met stopmotion, green screen, Paint, Powerpoint, Prezi, webcams, tablets, fototoestellen, afspeellijsten samenstellen, fimpjes opnemen en opslaan, programmeren met BeeBots, Probots, Lego Mindstorms, Sphero, Scratch,...

 

Muzikamer

De liefhebbers van muziek komen hier aan hun trekken. Hier kan je de beginselen van het bespelen van een instrument ontdekken, bewegen op aangeboden muziek, ontdekken en genieten van verschillende muziekstijlen en hier emoties aan koppelen, zelf muziek, liedjes en instrumenten maken. Daar zit muziek in!

 

Atelier Idee

Dit is zo'n beetjes de wisselkamer. Komen kinderen, leerkrachten, ouders, bedrijven af met een bepaald idee, dan kan dit doorgaan in deze kamer. Een minidisco, een yogaruimte, een escaperoom, een snoezelruimte om tot rust te komen? Het kan!

 

 

Klus, Karwei en Ontdekkerij

Hier kan je beter vuile kleren aan doen. Er wordt gewerkt met stenen, cement, beton, gips(karton), klei, kaarsen, ijzerdraad, piepschuim, ... Het is ook de plek waar we allerlei proefjes uitvoeren en zaken uittesten.

 

 

Knutsel Frutsel

In deze kamer wordt er met klein materiaal gewerkt. Knutselen met parels, linten, stof, touw, knopen, dopjes, allerhande versiermateriaal, maar ook haken, naaien en breien kan hier! Het werken met een lijmpistool krijg je hier snel onder de knie.

 

 

 

Recyclamer

In deze kamer ligt de focus op recycleerbaar materiaal. Er worden kunstwerken of gebruiksvoorwerpen gemaakt met materiaal dat anders weggesmeten wordt. Ook spullen die stuk zijn proberen we hier een tweede leven te geven. Een vorm van upcycling dus!

 

 

Gelukkige Gang

De gang is de plek waar we bij de start en op het einde van de doezelbeurt even samenkomen. In het begin voor de uitleg van de aangeboden activiteiten. Op het einde voor een evaluatie van de doezelbeurt. Hopelijk een plaats waar alle kinderen met plezier naar toe komen en gewoonweg gelukkig kunnen zijn!