Ontstaan Doezelklas

We keren terug naar het jaar 2001... Een groepje gemotiveerde collega's bezocht toen het ABC-huis in Schaarbeek, een onderzoekscentrum rond, kunst, cultuur en educatie. Ze deden daar heel wat inspiratie rond muzische werkvormen op en vertaalden dit naar een 'pop-up klas' met heel wat muzische activiteiten. Een volledig ingeklede proefopstelling in de refter van Zonnewende, met uitgekiende stappenplannen en gezellig ingerichte hoeken zorgden voor een echt WOW-effect bij zowel leerkrachten als leerlingen. Dit project verdiende een vaste plaats! 

 

Na het zoeken en vinden van een geschikte locatie op school, nam dit project zijn intrek in een gang van het oude internaat. De Doezelklas was geboren!

Meerdere collega's namen dit project ter harte, en werkten het steeds verder uit. Twee constanten in dit verhaal waren doezelmeesters Bart Dewit en Luc Degrande, die de Doezelklas omtoverden tot een uniek en onmisbaar iets! 'Doezelen, doezelen!' scandeerden de kinderen meermaals enthousiast over de speelplaats wanneer het hun beurt was. Andere klassen konden niet anders dan hen jaloers aan te kijken... De verhuis naar de oude VCLB-kantoren enkele jaren na de opstart, maakten de klas er niet minder uitnodigend op, integendeel!

 

Jammer genoeg dreigde deze klas te sluiten, met het vertrek van Luc, en enkele jaren later Bart. De Doezelklas werd, bij gebrek aan opvolgers, in schooljaar 2016-2017 omgedoopt tot de MuVoklas. Deze klas, eveneens een mooi muzisch project, moest een alternatief bieden, maar werd jammer genoeg als minder succesvol ervaren.

 

Nu is de Doezelklas terug van weggeweest. De nieuwe opstart vorig jaar werd meer dan gesmaakt door de kinderen. Het bewijs dat dit project te waardevol is om stop te zetten. Hoog tijd dus om een vervolg te breien aan dit unieke succesverhaal! Tijd om weer te DOEZELEN!